امنیت شبکه
با توجه به اهمیت اطلاعات موجود در شبکه و اتاق سرور امنیت شبکه یکی از مهمترین اقدامات هر شرکت در خصوص اطلاعت است و در این راستا موارد مختلفی وجود دارد که به کمک آنها میتوان از شبکه کامپیوتری و اطلاعات موجود در آن محافظت کرد.
فایروال یا دیوارهای آتش
فایروال یک دستگاه امنیتی در شبکه است که ترافیک ورودی و خروجی شبکه را رصد میکند و بر اساس مجموعهای از قوانین امنیتی تصمیم میگیرد که ترافیک خاصی را مجاز به ورود یا به طور کامل مسدود کند. در مورد فایروال به طور مفصل در مقاله فایروال چیست توضیح داده ایم.
IPS یا سیستمهای جلوگیری از نفوذ
یک سیستم پیشگیری از نفوذ (IPS) ترافیک شبکه را به طور کامل اسکن میکند تا به طور فعال حملات مخرب را مسدود کند. دستگاههای IPS ایمن این
کار را با همبستگی مقادیر عظیمی از اطلاعات مخرب جهانی انجام میدهند تا فعالیتهای مخرب را مسدود کنند. با این کار از پیشرفت فایلهای مشکوک و بدافزارها در سراسر شبکه و شیوع مجدد حملات جلوگیری میکنند.
امنیت بار کاری (workload)
امنیت بار کاری از بارها و فعالیتهایی که در محیطهای مختلف در حال جابجایی و انجام هستند، محافظت میکند. این حجم کاری توزیع شده دارای سطوح حمله بزرگتری است که باید بدون تأثیر بر سرعت انجام کسبوکار ایمن شود.
شبکه خصوصی مجازی (VPN)
شبکه خصوصی مجازی به منظور اتصال به شبکه از را دور استفاده میشوند. به عنوان مثال زمانی که فردی به صورت دورکاری برای سازمانی کار میکند، از طریق VPN به شبکه سازمان متصل میشود. اطلاعات منتقل شده بین دو نقطه کاملا رمزگذاری شده و کاربر برای ورود به شبکه باید احراز هویت کند. در مورد استفاده از vpn می توانید مقاله کاربرد وی پی ان را بخوانید.
آنتی ویروس
از دیگر راهکارهای امنیت شبکه استفاده از نرمافزار آنتی ویروس است. نرم افزارهای ضد ویروس از شبکه سازمان در برابر طیف وسیعی از نرم افزارهای مخرب از جمله ویروسها، باج افزارها، کرمها و تروجانها محافظت میکنند. بهترین نرم افزار آنتی ویروس نه تنها فایلها را هنگام ورود به شبکه بلکه به طور مداوم آنها را اسکن و ردیابی میکند.
پیشگیری از حذف اطلاعات
سازمانها باید اطمینان حاصل کنند که کارکنان آنها اطلاعات حساس را به خارج از شبکه ارسال نمیکنند. فناوریهای پیشگیری از از دست رفتن دادهها یا DLP میتواند افراد را از بارگذاری، ارسال و یا حتی چاپ اطلاعات مهم به شیوهای ناامن باز دارد.
پروتکلهای امنیت شبکه
پروتکلهای امنیت شبکه به پروتکلهایی گفته میشود که امنیت و یکپارچگی دادههای در حال انتقال از طریق اتصال به شبکه را تضمین می کند. پروتکل های امنیتی شبکه، فرایندها و روش هایی را برای ایمن سازی دادههای شبکه و هرگونه تلاش برای تخریب یا از دست رفتن داده های شبکه تعریف میکنند.